“European Youth Forum”

Asukoht: Prantsusmaa, Strasbourg

Toimumise aeg: 1.06.2018 – 2.06.2018
Euroopa demokraatia südames, Strasbourgis, toimus Euroopa Noorteüritus 2018. Euroopa Noorteüritus on Euroopa parlamendi poolt korraldatav sündmus, mille keskmes on noored ja nende mõtted, sest uue generatsiooni arvamus on vitaalse tähtsusega Euroopa Liidu tuleviku kujunemisele.
 
Euroopa Liit seisab enne järgmise aasta Euroopa Parlamendi valimisi suurte dilemmade ees – majanduskasv on kiirem kui eales varem, kuid noorte tööpuudus kasvab tohutu kiirusega. Aastatega ei ole kokku suudetud leppida kokku ka rändekriisi, kliimamuutuste kontrollimise, digitaalrevolutsiooni kui ka muutuva majanduse kontseptsiooni küsimustes. 
 
Euroopa vajab uuenduslikke ideid rohkem kui kunagi varem. Euroopa Noorteüritusel on võimalik Euroopa noortel Kodanikel väljendada oma mõtteid läbi debattide, simulatsioonide, arutelude, grupitööde, välitegevuste ja paneel-diskussioonide. 
 
Euroopa Noorteüritusel keskendutakse viiele põhisele fookus-teemale: 
1) Noor ja Vana: Digitaalse revolutsiooniga sammu pidamine. Digitaalsed pädevused on vajalikud pea kõikidel töökohtadel. Hoolimata sellest, et noored juba hoomavad tuleviku-tehnoloogiaid, panustab Euroopa Liit tugevalt digitaalse ühisturu loomisele ning kiire interneti levikule, et mitte ükski Euroopa kodanik ei jääks teadmiste poolest maha teistest. 
 
2) Rikkad ja vaesed: Kuidas tagada, et Euroopa piiratud ressursid on jagatud võrdselt Euroopa ühtsel turul. Globaliseeruv maailm saab kasu tuua kõikidele ainult juhul kui suudetakse langetada demokraatlike otsuseid sotsiaalse õigluse tagamise nimel. Euroopa on lai ning mitmetahuline ja piirkondlikud majanduslikud erinevused on siiani suured. 
 
3) Ühtselt või eraldi: Tugevama Euroopa nimel koostöö tegemine. Euroopa Liit on kahtlemata jõukuse ja rahu sümbol – selja taga on uhkeks tegev minevik ning veel horisondil veel helgem tulevik. Paraku, Euroopa ei ole alati ühtne ega ühisel meelel. Kas Euroopa Liit peaks olema veel ambitsioonikam või peaksid riigid olema autonoomsemad? 
 
4) Turvalisus ja oht: Turbulentsel ajal ellu jäämine. Euroopa riikide kõige suurem väljakutse on elanike turvalisus ja ohutus. Terrorirünnakud ei ole muutnud Euroopa väärtusi, vaid on toonud inimesi rohkem kokku. Siiski, oht on jätkuvalt suurenemas – alates pommidest ning lõpetades küber-rünnakutega. Euroopa kaitsemehanismid seisavad vastamisi aina suuremate väljakutsetega ja innovatiivsete lahenduste leidmine on ääretult tähtis. 
 
5) Kohalik ja Globaalne: Kuidas kaitsta meie planeeti. Euroopa noored pärivad hinnalise planeedi, kuid nii Euroopa kui ka terve maailm seisab vastamisi suurte klimaatiliste probleemidega järgmiste aastakümnete jooksul. Pariisi lepe on Maailma kaitse alusleping, kuid on neidki, kes teaduse sõnu ei soovi kuulata. Kuidas tulla toime kliimamuutustega ning vähendada kahju? 

 

“2018 marks the anniversary of the tenth edition of Yo!Fest and the third time the European Youth Forum joins forces with the European Parliament to create the European Youth Event (EYE). With hundreds of free activities taking place over two days, Yo!Fest @ the EYE is one of the most dynamic, youth-led events in the European Calendar.

The Festival combines debates, workshops, talks, exhibitions and performances to celebrate what it means to be a young European. We bring young Europeans together with world leaders, internationally renowned experts, politicians and Youth Organisations to talk about the issues and look for real solutions.

Yo!Fest will stimulate vivid debates around five core themes: Keeping up with the Digital Revolution, Staying Alive in Turbulent Times, Working out for a Stronger Europe, Protecting our Planet and Calling for a Fair Share. During the Festival, young people’s ideas will be collected and later presented to decision-makers.

Whether you’re part of a grassroots organisation, you’re associated with a self-organising movement, you’re a member of a youth organisation, or you’re a young person who wants to have your say on what you’re passionate about on an international level, Yo!Fest @ the EYE is the place for you.

The next Yo!Fest, organised by The European Youth Forum, will take place on 1-2 June 2018, outside the iconic Louise Weiss building of the European Parliament in Strasbourg.

If you’re between 16 and 30 and want to get involved you can find out more on the EYE website.

Yo!Fest @ the EYE is for every young European so if you’re not able to join us in Strasbourg keep an eye on our Facebook and Instagram pages where we’ll be providing you with plenty of other opportunities to get involved in one of Europe’s largest youth-led political festivals.”

 

Leave a Reply